Tysk författningsdomare: Merkels invandringspolitik bryter mot författningen och många lagar

2016-12-27 21:40

Den södra och mellersta delen av Tyskland har varit sedan evigheter katolskt dominerad. Därför heter ett av Tysklands största partier CDU, Christlich Demokratische Union (motsvarar moderaterna). Trots detta har den mest katolska delstaten av alla, Bayern, ett eget kristet parti, CSU, Christlich Soziale Union (motsvarar KD). CSU kallas därför CDU:s systerparti. De har hållit ihop sedan BRD:s grundande 1948. De har jämt varit i koalition med varandra, så även idag. Men sedan Tysklands regeringschef, Bundeskanzlerin Angela Merkel, släppt in miljontals migranter kokar det inom CSU av ilska över Merkel, att hon förstör Tyskland med rasande fart genom sitt landsförräderi.

Ett positivt arv från USA efter WW2 är införandet av en författningsdomstol, Bundesverfassungsgericht. Regelverket som vi lever efter i en demokrati har en inbördes rangordning. Högst kommer folkrätten och författningsrätten (Grundlagen), sedan kommer EU-rätten och därefter ländernas lagar, sedan förordningar och annat. Författningsdomstolens uppgift är att värna om grundlagen.

källa; modig författningsrättsexpert Udo di Fabio: Merkels asylpolitik följer inte de högsta lagarna

En mycket känd författningsdomare heter Udo di Fabio, som själv har invandrarbakgrund. Han gick nyligen i pension och efterträddes av en av mina studievänner från München. CSU hade 2015 vänt sig till Udo di Fabio och bett honom att göra ett rättsutlåtande med frågan huruvida Merkels invandringspolitik bryter mot författningen och lagar. Di Fabio kom i år med ett för Merkel chockande besked:

Förbundsrepubliken bryter utan tvivel mot författningen, genom sin vägran att kontrollera landets gränser i stor omfattning. "Tyskland är av författningsrättsliga skäl (....)  skyldig, att återuppta effektiva kontroller vid landets gränser, när det gemensamma europeiska gränskontroll- och invandringssystemet för tillfället eller permanent icke fungerar."

Di Fabio konstaterar även att Merkel-regeringen brutit mot Dublin-avtalet, alltså EU-rätt, då migranter skall söka asyl i det första EU-landet de kommer till. Han har även i massmedia predikat att grundlagen inte ger människor från hela världen rätten att fritt resa till Tyskland. Asylrätten är inte skyddat i grundlagen! En rätt till fritt inträde i Tyskland finns varken inom folk- eller Europarätten.

Dessa regler gäller naturligtvis även för Sverige.

Di Fabio sade i Deutschlandradio: "Vi tvingas idag under migrationskrisen delvis uppleva, att rätten inte längre tillämpas. Det må finnas goda praktiska skäl till det, men den som tänker på rättsstaten, måste bli ledsen."

Hos Cicero publicerade  han: "Statsgränserna är demokratins bärande väggar. Den som river ner dem, bör veta vad hon gör. Det må vara svårt att skydda gränser på ett effektivt och tillika humant sätt, men ingen regering slipper undan denna uppgift."

Författningsexperten di Fabios hårda ord mot Merkels asylpolitik är samtidigt en svidande dom mot henne från den intimaste koalitionspartnern i den tyska regeringen, Horst Seehofers CSU.

Efter de tyska myndigheternas extrema slarv med Berlin-terroristen Anis Amris ostörda brottsliga verksamhet i Tyskland är Merkel i stark gungning.

Annan svidande Merkelkritik på WTV:

Merkel gör som Hitler förstöra Tyskland;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.