Har ISIS-armén i Sverige saboterat radiomasten utanför Borås?

2016-05-16 19:13

källa

Det mest sannolika är att några från den redan till Sverige insmugglade ISIS-armén har saboterat radiomasten nära Borås för att testa det svenska systemet. De har störst intresse att lamslå alarmering om deras illdåd, när de kommer att försöka utropa kalifatet i många delar av Sverige samtidigt, förslagsvis de över 50 no-go-zonerna i Sverige.

Ett sådant attentat mot en central radiomast har aldrig utförts i svensk historia. Aldrig har Sverige haft en hel armé insmugglat i landet. Det kan inte vara slumpen.

Expressen skriver: "Har ni haft några liknande incidenter tidigare?

– Nej, aldrig. Inget av den här digniteten att en mast rasar.

Polisen ville på måndagen inte gå ut med några detaljer kring hur masten fällts.

– Men masten är fälld medvetet, det har varit spekulationer om flygplan och att det skulle vara någon olycka men det är helt klart uppenbart att masten är saboterad och fälld, säger Jan Johansson, utredningsbefäl vid polisen i Borås, till P4 Sjuhärad. ....

Stefan Brögger bor på en gård alldeles i närheten av masten. Han satt och tittade på tv när masten knäcktes.

– Ja, det brakade till. Det lät som en bomb ska jag säga. Sen försvann all el här, det blev alldeles svart. Jag tänkte att nu har väl måste gått av. Men jag märkte aldrig av några blixtar eller så."

SVT rapporterar: "– Det är rent sabotage som jag ser det. De har velat att den ska rasa, säger utredningsbefäl Jan Johansson på krimjouren i Borås.

Bevakningen av området vid masten pågår fortfarande."

AB skriver den 17 maj 2016: "Men bilder från platsen visar att gärningsmännen kunnat utnyttja en tidigare vidöppen säkerhetslucka.

”Var ett väldigt tryck”

På bilderna syns hur någon helt enkelt skruvat loss de muttrar som fäster mastens stålvajrar till betongfundament i skogen som omger masten.  ....

– De har bara gett sig på bultarna som hör till de tre översta vajerseten och det har nog varit ett väldigt tryck på de sista bultarna innan allt brakade loss och masten till slut gick av på mitten. Man kan se hur bultarna är böjda.

Systematiskt utfört

Fotografen är insatt i verkstadsteknik och gör bedömningen att det utförts av proffs.

– Allt var systematiskt avskruvat och infettat. Det måste ha krävts rejäla verktyg för det var många stora bult och det har suttit åt ordentligt.

Att vittnen har beskrivit hur en ljusbåge synts från platsen i samband med att masten kollapsade vid 22.30 på söndagskvällen tror mannen har att göra med att masten fallit över högspänningsledningarna som löper genom skogen.

– Jag såg inga rester av något explosivt men det har säkert varit en jäkla smäll när den brakade ihop genom skogen över kraftledningarna, säger han."

Andra indicier att ISIS/Daesh redan har smugglat in en hel armé i Sverige på White TV:

Vapen och pengar till insmugglade ISIS-armén i Sverige beslagtagna i Bosnien;

Har en ISIS-vapengömma hittats nära Västervik Gamleby Folkpark?

Ansvarslöst av Säpo sänka terrorhotnivån när högste NATO-generalen dagen innan varnar för raka motsatsen;

Har skräckfartyget i Varberg levererat vapen till ISIS-armén i Sverige?

och på Nya Tider:  ”ISIS har redan smugglat in en hel armé i Sverige”

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.