Svenska Gaza fartyget Marianne kidnappad av Israel på internationellt vatten

2015-06-30 11:11

källa SR; Israel visar igen att landet är parias i det internationella gemenskapet

Det var nästan helt tyst i svenska media om att Israel igen begått ett brott mot sjöfarten genom att kidnappa den svenska Ship to Gaza båten Marianne från Göteborg. White TV scannade AB igår fem gånger på mobilen, men det gick inte att hitta inslaget om Israels brott.Tänk om Putin hade kidnappat ett helt svenskt fartyg på internationellt vatten, som dessutom är totalt fredligt. Vilket ramaskri svenska fulmedia hade kommit med. Detta visar tydligt att israeliska Mossad kontrollerar svenska gammelmedia.

SR har ett litet inslag om skandalen:

"Människorna ombord på den svenska båten är med i en grupp som kallas för "Ship to Gaza" som betyder: skepp till Gaza. Båten var lastad med saker som behövs för att vårda människor på sjukhus i det palestinska området Gaza. Ombord på båten fanns även solcellspaneler som kan användas för att få elektricitet till sjukhuset, eftersom det är brist på el i Gaza.

Vill hindra vapen
Men Palestinas grannland Israel vill hindra att varor kommer in till Gaza. I flera år har israelerna hållit gränserna dit stängda. Det gör de för att göra det svårare för sina fiender i den palestinska gruppen Hamas. Hamas skjuter ofta med sina vapen mot Israel. Därför vill israelerna hindra att Hamas får tag på vapen.

Vill att gränserna öppnas
Men gruppen Ship to Gaza tycker att Israel gör fel som håller gränserna stängda. De menar att alla människor som bor i Gaza drabbas på grund av bråken med Hamas. Ship to Gaza vill att gränserna till Gaza ska öppnas, så att folket där kan få röra sig fritt och få in mat och mediciner som de vill. Därför åkte gruppen med båt mot Gaza med saker som folket i Gaza har brist på. 18 personer finns med på båten och 6 av dem är svenskar. Men de kom aldrig fram. Istället kom israelisk militär och förde båten och alla ombord in till den israeliska staden Ashdod.

Israel bröt mot reglerna
Fast de israeliska militärerna hade egentligen ingen rätt att ta sig ombord på den svenska båten. För den var aldrig inne på israeliskt vatten. Istället var den på internationellt vatten och då är det förbjudet för någon annan att gå ombord. Det säger Said Mahmoudi som är expert på vilka regler som gäller på havet:
- Fartyget befann sig på det internationella vattnet och där är fartyget under flaggstatens regler, inget annat land kan lägga sig i fartygets ärende. Om det inte handlar om olaga handel med narkotika, eller misstanke av slaveri eller sjöröveri, säger Said Mahmoudi som är professor i internationell rätt vid Stockholms Universitet.
"

"Bordningen har fått stark kritik på sociala medier.

”Så beter sig en arrogant ockupationsmakt”, skriver Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt på Twitter."

Det israeliska parlamentsledamotet Basel Ghattas finns också ombord på svenska Marianne, vilket visar att många i Israel är flyförbannade över den israeliska regeringens ständiga brott mott mänskligheten.

"Organizers called the seizure of the boat and its passengers an “act of piracy.”

Israel’s Haaretz reports that the boat is being towed to Usdud (Ashdod), a port in present-day Israel, where the passengers “will be interrogated before being escorted to Ben Gurion Airport and flown out of Israel.”

The 18 passengers aboard the Marianne include Basel Ghattas, a Palestinian citizen of Israel and member of the Israeli parliament, former Tunisian president Moncef Marzuki, Spanish member of the European Parliament Ana Miranda and Professor Robert Lovelace, retired chief of the Ardoch Algonquin First Nation in Canada.

Many Palestinians in had eagerly awaited the flotilla, hoping that it would call international attention to the siege which Israel imposed eight years ago." rapporterar globalresearch.ca

Också på White TV: Israel misshandlade Marianne Ship to Gaza besättningen 2015;

Se även på globalresearch.ca:

The Fate of Palestinian Political Prisoners: Israel Is Murdering Khader Adnan;

Palestine: Israeli Soldiers Detain Archbishop Hanna After Israel’s Illegal Takover of a Church in Hebron;
Why Israel Declared 18 Dairy Cows a National Security Risk;
Israel’s Nuclear Arsenal and Weapons of Mass Destruction: A Threat to World Peace;
Israel: the Migrant Cuckoo in the Arab Nest;
Foreign Investment in Israel Plummets by Half Since Gaza Massacre;
Israel’s Dangerous Game with Syrian Al Nusra Islamists;
 

Du måste logga in för att kunna kommentera.