”Hemligt land” får köpa svenska vapen för 12 miljarder, det är naturligtvis Israel, myndigheten Inspektionen för strategiska produkter borde straffas medhjälp folkmord

2024-03-08 11:39

Av Israhell slaktade barn i Gaza (brun färg för nazister)

 

" En hemlig ”statlig mottagare” har fått tillstånd att köpa svenska vapensystem för 12 miljarder kronor. Det svenska folket får varken veta vem mottagaren är, vilka vapen som exporteras, eller vad de ska användas till.

Enligt en redogörelse som presenterats av myndigheten för Inspektionen för strategiska produkter beviljades 797 tillstånd rörande svensk export av krigsmateriel förra året. Två av dessa tillstånd utgör 40 procent av de sammanlagda vapenexportintäkterna på 28 miljarder – men vem som faktiskt köpt vapnen får allmänheten inte veta.
– Vi fick en indikation på att de inte ville att det skulle bli känt vem köparen i affären var, säger David Åhlén, chef på enheten för krigsmateriel på ISP, till Bonnierägda Tv4.
– Redovisar vi den uppgiften riskerar vi att störa Sveriges mellanfolkliga förbindelser med landet vilket innebär att uppgiften omfattas av utrikessekretess, hävdar han vidare." rapporterar Nya Dagbladet.
.
"Linda Åkerström, policychef på Svenska Freds och sakkunnig i vapenexportfrågor, säger att hon ”aldrig sett att man gjort så här förr”.
– Det är anmärkningsvärt att det sker och att det är en så stor affär… Jag är oroad för vad detta betyder framöver, även om ISP lyfter fram att de är transparenta så är detta ett steg i fel riktning."
.
David Åhlén borde sparkas med omedelbar verkan och åtalas för medhjälp till folkmord!
.
Och kom inte med invändningen att WTV inte har bevis för att utpeka Israel! Vid så kriminell mörkläggning gäller omvänd bevisbörda! Då ska Israel bevisa att de inte köpt vapen från skumma element i Sverige!
Och läs på Global Politics:
.
Update 10.3.2024 kl 06:04:
.
.
"Israel har nu dödat betydligt fler kvinnor och barn i Gaza än vad USA lyckades med under tjugo års krig i Afghanistan.
Eller för att göra en annan jämförelse, de civila dödsoffren i Gaza är dubbelt så många som i Ukraina efter två års krig.
Någonstans efter 30 000 dödade palestinier upphörde svenska medier att publicera sådana siffror.
För detta utdragna, systematiska och exempellösa massmördande åtnjuter Israel fortfarande den svenska regeringens stöd. På annat sätt kan man inte tolka den omständigheten att regeringen står fast vid sin ståndpunkt att de israeliska krigsförbrytelserna omfattas av ”Israels rätt att försvara sig” och att detta försvar är ”proportionerligt”."
.
 

Du måste logga in för att kunna kommentera.