Update: Nej till NATO demonstration på Norra Bantorget i Stockholm 7.5. kl 15. 00

2022-05-07 16:52

 

Källa DN:

"Om Socialdemokraterna säger ja är en svensk ansökan till försvarsalliansen Nato nära. Men det finns ett motstånd. På lördagen samlades hundratals i Stockholm för att demonstrera mot ett svenskt medlemskap.

– Allt går otroligt snabbt, många hör av sig till oss och är chockade, säger Elin Liss från Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet.  ......

Men alla är inte positiva till ett svenskt Natointräde. I Stockholm samlades ett par hundra personer under lördagen på Norra Bantorget för att demonstrera mot ett framtida medlemskap.  ......

Flera fredsorganisationer och ungdomsförbund deltog i demonstrationen, bland annat Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet, IKFF, som bland annat driver på för ett svenskt nej i frågan.

– Vi är precis som vi alltid har varit mot ett svenskt medlemskap i Nato, det skulle riva upp vår historiska position. Nato har inte kompetensen att bygga fred, de sysslar med krig och militär säkerhet, säger Elin Liss, kommunikationsansvarig på IKFF.

Hon upplever att debatten om ett svenskt medlemskap i Nato är problematisk, utan nyansering och plats för avvikande röster."

 

Och SVT:

Demonstranter tar ton mot Nato: ”Tror inte att det leder till fred”

 

SR (som t o m var på plats!), AB, Expressen och många andra tiger, även de flesta alternativa.

 

https://youtu.be/9cqkP3dyzNY

 

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.