Leif GW Persson en av många Palme-mörkläggare

2012-02-28 21:09

Jag anser att Leif GW Persson är en av Sveriges mest begåvade hjärnor. Desto större blev min besvikelse när han aldrig hörde av sig, efter att jag som ombud för den största anhörigföreningen för MS/ Estonia, flera gånger under 1997 bad honom att hjälpa till med Estonia-utredningen. Jag hade då vänt mig till alla viktiga media, politiker och framstående personer. Överallt fick vi kalla handen; med ett undantag: redaktionen på TV3 Efterlyst, med Andreas Rocksén som chef. De hade tillräckligt med mod för att ta upp Estonia-härvan och göra egna undersökningar. Detta resulterade i maj 1997 i ett mycket modigt TV3-inslag om M/S Estonias förlisning, vilket gick emot den officiella teorin, där händelsen beskrivs som en olycka. I programmet doldes ej att förlisningen, skulle kunna vara det värsta massmordet i Sveriges historia. Kort efter detta inslag dök Leif GW Persson upp som gubben ur lådan och blev expert i Efterlyst. Trots många brännheta tips och många nya avslöjanden, inte minst tack vare Leif Borgnäs från SVT:s Striptease, numera Uppdrag Granskning, tog Efterlyst aldrig mer upp ämnet Estonia. Jag uppfattade saken som att Leif GW Persson kallats in för att agera grindvakt.

Bild från Newsmill

Avseende Palmemordet hade Leif GW Persson under lång tid stött den officiella desinformationen från Polisen, dvs. att det som vanligt i dessa sammanhang (JFK mfl.), handlade om en 'ensam galning' som mördare. Den som man försökte sätta fast för mordet på statsminister Olof Palme för 26 år sedan (den 28 februari 1986), var denna gång en drogmissbrukare vid namn Christer Pettersson. Den första vändningen i fallet kom genom de romaner som skrevs om Palmemordet. Sedan, till 25årsdagen av mordet, kommer i SVT:s serie Veckans Brott, en sensationell kovändning från Leif GW Persson, där han plötsligt beskyller den svenska polisen för mordet, det s.k. polisspåret.

Lars Borgnäs har all rätt i att förfäras över Leif GW Perssons tidigare attityd: "– SVT, och jag själv, har arbetat med de här teorierna seriöst i två decennier. Leif GW Persson har tidigare själv motarbetat de här teorierna och man undrar ju om han kommit till den här insikten nu eller om han har burit runt på dem i 25 år utan att yttra dem och i så fall varför han inte gjort någonting tidigare."

(Se även "Nationens Intresse", sidan 202, där Borgnäs anklagar Persson och Guillou för mörkläggning.)

Ikvällens avsnitt av Veckans Brott, hänvisade Leif GW Persson till Palmevapnet, som en självklarhet att Palme skjutits med en revolver typ Magnum 357. Han förtiger att det råder stor osäkerhet om de två kulor, som polisen påstår har skjutits mot makarna Palme. Första gången jag läste om den alvarliga misstanken, att polisen bytt ut kulorna på mordplatsen, var i Gunnar Walls utmärkta bok "Mörkläggning". Senare skulle en sydafrikansk undersökning komma fram till samma resultat, vilket också bekräftades av den svenska generalagenten för Smith & Wesson, Anders Lexne. Dagens Nyheter rapporterade om dessa rön den 22 jan 2003; "De upphittade kulorna är för oskadade för att kunna ha hittats så nära mordplatsen".

www.politiskamord.com skriver följande om saken:

"Under mordnatten gjordes en första brottsplatsundersökning på och omkring mordplatsen. Denna timslånga undersökning inleddes kl 01.10, nästan två timmar efter mordet och utfördes av kriminalinspektörna Börje Moberg och Torsten Kviberg. Börje Moberg, som efter 20 år på den tekniska roteln fått rykte om sig att vara en av Sveriges skickligaste brottsplatsundersökare, ledde arbetet. Inga kulor hittades överhuvudtaget.

När det hade ljusnat något fortsatte man under 7 timmar att mycket noggrant undersöka mordplatsområdet tvärs över Sveavägen med hjälp av bl a metalldetektorer. Man delade upp området i rutor som i sin tur genomsöktes minutiöst. Man påträffade bl a en knapp från Olof Palmes skjorta. Moberg är av den bestämda uppfattningen att det vid det tillfället inte kunde ha funnits någon kula på platsen. Därför blev han minst sagt förvånad när han fick reda på att en privatperson den 2 mars - hela 37 timmar efter mordet - hittat en kula, endast ett par steg från själva den plats där statsministern stupade i gatan, där man alltså varit och letat utan att kunna finna minsta spår av någon kula
."

I Veckans Brott som sändes för ett år sedan i februari 2011, raljerade polisprofessorn över Sydafrikaspåret. Han förnekade spåret med argumentet, att "man skall aldrig gå över ån efter vatten", se filmen nedan vid tiden 05.12. Där avfärdar han även att utlandet och utländska agenter skulle kunna ha varit inblandade i Palmemordet. Frågan är varför Leif GW Persson, som är så begåvad, och haft förmånen av att få sitta på första parkett inne hos polisen, kommer med ett sådant nonsens-argument! Jag tolkar att det handlar om avancerad mörkläggning!

Polisprofessorn förtiger vittnesmålet från den avhoppade CIA/OSG agenten Gene "Chip" Tatum, som avslöjade: "-Olof Palme. Sveriges premiärminister... jag informerades om att det var OSG som låg bakom och använde sig av "assets" (professionella mördare) i Sydafrika."

Detta vittnesmål* med länken till originalradiointervjun från den 14 juli 1997, finns på Anders Leopolds hemsida http://www.leopoldreport.com/Casey.html Leopold, Borgnäs och Wall är för mig de mest seriösa Palmespanare.
* När jag för sex år sedan försökte ladda ned rapporten dog omedelbart min dator.

I September 1996 kom det, under en sydafrikansk utredning fram, att det skulle ha varit den sydafrikanske superagenten Craig Williamson, som skulle ha organiserat de praktiska delarna av Palmemordet. Han var då 37 år gammal. (Enligt Leif GW analys avsende en tänkbar mördare, skulle denne ha varit ca. 40 år gammal).

www.politiskamord.com skriver om sydafrikaspåret:

"Craig Williamson var heller inte ett okänt namn för Palmegruppen; redan i mars 1986 fick man in uppgifter från en mycket trovärdig källa om Williamsons inblandning och att det fanns en svensk förgrening. Detta har också bekräftats av överåklagaren Solveig Riberdahl.

Det är också känt att Williamson befann sig i Stockholm under anti-apartheidkonferensen 21-23 feb 1986, där Palme kraftigt fördömde apartheidsystemet, och att han fanns kvar i Stockholm under mordnatten, vilket också har bekräftats av Palmeåklagaren Jan Danielsson.

Williamson bodde i en gästlägenhet på Kammakargatan i centrala Stockholm och som disponerades av IPA, International Police Association"

Intressant i detta sammanhang är att IPA utgör en del av israeliska Mossad.

Om jag minns rätt, så visade Leif GW Persson för en kort stund, en bild på Craig Williamson, i nedan angivna film (delar av SVT:s Veckans Brott, till 25-årsdagen av Palmemordet), men valde att undanhålla publiken om vilken roll den sydafrikanske agenten skulle ha haft i Palmedramat:

Se även Leif GW Perssons mörkläggning av Anna Lindh mordet här.

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.