Oliver North dagbok: efter Palmemordet vapensmuggling ur Israel via Sverige till Iran fungerar

2018-02-21 18:42

Snart är det 32 år sedan Olof Palme mördades på öppen gata i Stockholm, vilket försatte det fredliga Sverige i en enorm chock. Nu kommer mer och mer pusselbitar av sanningen fram. SVT:s UG sänder i kväll ett trovärdigt avslöjande att den svenska polisen riggade Christer Pettersson spåret. Så klart de gjorde, då delar av polisen deltog i mordet på Olof Palme! Det gällde att sopa alla besvärliga bevis under mattan och offra en syndabock. Hinsehäxan Lillemor Östlin är ett mycket pålitligt vittne.

Men White TV kan ikväll också avslöja en ny viktig pusselbit i Palmemordet: Oliver North' dagbok avslöjar vem som mördade Olof Palme: CIA.

White TV var först med att rapportera om en ny tysk bok om Palmemordet som kom oktober 2017: Im Spinnennetz der Geheimdienste ( I underrättelsetjänsternas spindelnät). Den är skriven av den tyske journalisten Patrik Baab (Kiel) och den amerikanske f.d. Pentagon rådgivaren Robert E. Harkavy. Baab deltog den 18 februari 2018 i en stor paneldebatt (se filmen nedan, inlägg om Palme på engelska) om Barschel- och Palmemordet i Kiel, anordnad av ett tyskt fackförbund. I panelen satt även f.d. SVT reportern Lars Borgnäs, som har gjort många ärliga filmer om Palmemordet och skrivit en bok om det samt M/S Estonias förlisning.

Med i expertpanelen satt även Prof. Dr. Ola Tunander från Peace Research Institute i Oslo. Han inleder diskussionen med ett sensationellt Palme-avslöjande, därför att han har kommit över Oliver North' dagböcker i USA. Han var nyckelfiguren i den ökända Iran-Contras-affären på 1980-talet, där USA:s regering bröt mot sina egna lagar och smugglade vapen till Iran och länder i Mellanamerika med knark på vägen tillbaka, för att hjälpa Israel genom att arabländerna Iran och Irak förstör varandra i ett grymt krig. Idag anklagar de Iran för att vara farlig, men då var Iran god nog att få hur många vapen som helst.

För att dölja det amerikanska lagbrottet behövdes det andra länder som gav falska ursprungscertifikat för de amerikanska vapen. I Sveriges fall krävde Oliver North/CIA från statsminister Olof Palme, att Sverige skulle falskeligen utge amerikanska vapen för svenska, förslagsvis från Bofors.

Palme vägrade och kort därefter blev han mördad.

Dessutom finns det trovärdiga uppgifter att Palme ville informera FN om USA:s vapentransporter till Iran.

Ola Tunander citerar under paneldiskussionen i Kiel en nyckelpassage ur Oliver North' dagbok från den 11 mars 1986, där han dillar mest om Hawk-raketer till Iran: "after February all things are possible" Av kontexten framgår sedan att han menar med det att det efter Palmemordet gick hur lätt som helst att smuggla Hawk-raketer från Israel med Sveriges hjälp till Iran. För detta ändamål vistades Oliver North i Stockholm den 6 och 7 maj 1986 enligt hans egen dagbok.

Tunanders utlägg börjar på min 56:30. Innan handlar det mest om Mossads mord på Uwe Barschel, regeringschef i den nordligaste tyska delstaten Schleswig-Holstein, som också vägrade att smuggla vapen via dess hamnar.

P.S.: för de som inte följt med White TV:s Palmemordsforskning: Oliver North kontrollerades av CIA som fick uppdrag till Palmemordet av Bush pappa. De anlitade sedan den sydafrikanska säkerhetstjänsten som en falsk flagga. De svenska poliser som deltog i Palmemordet tillhörde Arla Gryning, en hemlig NATO-armé i Sverige, vars uppgift var att leda de sydafrikanska Palmemördarna säkert in och ut ur Sverige.

Liknande av gammelmedia i Sverige undanhållen Palmemordsinfo på WTV:

Ny tysk bok om Palmemordet, CIA, Hans Holmér och Arla Gryning pekas ut;

CIA Agent Chip Tatum bekräftar Palmemöte med Oliver North;

Palmevandring ett år före 30-årsdagen med Ole Dammegård del 3;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.