Nya bevis att Estonia-överlevaren Kalev Vahtras mördades, förmodligen av Finland

2022-11-23 02:57

 

Nya Dagbladet publicerade igår nya Estonia-uppgifter av en halvseriös och senkommen forskare, Sven Ruin, som tyvärr mörklägger mycket av Jutta Rabes insats för flera överlevare runt den räddade andre kaptenen Avo Piht. Naturligtvis citeras främst andra mörkläggare som Thorssell och Anér, båda misstänks vara agenter åt den djupa staten.

Men en liten del av Estonia-forskningen drivs faktiskt framåt och det är nya bevis på att överlevaren Kalev Vahtras, besättningsmedlem, har blivit mördad efter sin räddning. Det nämns ett nytt vittne som talat med Estonias vaktmatros Silver Linde, som bekräftar att han delade sjukhusrum i Åbo med Kalev Vahtras direkt efter räddningen den 28 september 1994 och att Kalev var i jämförelsevis gott skick. Silver Linde har även för Jüri Lina och mig, Henning Witte, personligen bekräftat att så var fallet.

Mordmisstanken faller först på Finland och i andra hand på den estniska säkerhetspolisen som är under drakonisk kontroll av MI6, den huvudmisstänkte för Estonia-massmordet.

Ruin kommer även med nya bevis att Estonia-dansöserna Hanka-Hannika och Hannely Veide överlevde men sedan försvann spårlöst. Mycket talar för att de och Vahtras satt i samma räddningsflotte som andre kaptenen Avo Piht och därmed kunde vittna om detta.

 

Se även på WTV:

Estonia-kapten Piht överlevde, Fria Tider under främmande makts censur;

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.