Bra att tyska dykfartyget Fritz Reuter stör Estonias "gravfrid"

2019-09-25 19:37

källa

Tack vare ofria Fria Tider fick jag veta i går kväll  att det tyska dykfartyget Fritz Reuter gör undersökningar med en undervattenskamera (ROV) på M/S Estonias vrak, bara dagar före den 28 september 2019, 25-årsdagen till Sveriges värsta massmord.

Jag hade inte sett inslagen som AB och Expressen hade gjort, trots att jag kollar dem dagligen. De försvann snabbt från det digitala flödet och AB gömde sina Estonia-inslag kvickare än fort bakon sin penninggiriga betalvägg. Best rapporterar finska Yle om händelsen:

"Gränsbevakningen har hela natten följt med det tyska fartyg som misstänks ha kränkt M/S Estonias gravfrid.

Trots upprepade anrop om att det råder gravfrid i området fortsätter tyskarna sitt arbete.

Oklart vad som pågår ombord

- Vi vet inte vad som exakt pågår ombord på fartyget för tillfället men tyskarna har meddelat att de dokumenterar Estonia och kommer att fortsätta sitt arbete, säger kommendörkapten Petteri Partanen vid Västra Finlands sjöbevakningssektion till Yle.....

Men det tyska fartyget befinner sig på internationellt vatten och vi kan inte ingripa.

Estland, Sverige och Finland har tidigare kommit överens om att gravfrid råder i området.

En överenskommelse som Tyskland inte har skrivit under."

Senare idag uppdaterade Yle:

Tyskt fartyg som misstänks ha kränkt M/S Estonias gravfrid har nu lämnat platsen – polisen utreder ärendet tillsammans med tyska myndigheter

Enligt Gränsbevakningen lämnade fartyget området på onsdag förmiddag under uppsikt av dem.

- Fartyget har tagit riktning söderut, säger fältchef Axel Ramberg vid Västra Finlands sjöbevakningssektion. ...

Ramberg säger att myndigheterna fick information från Sverige om att ett tyskt fartyg var på kommande mot Estonia, med planer på att utföra dykningar på området."

Typiskt att Sverige lade spaningsresurser på den här saken, i en tid då polisen och liknande ordningsmakter går på knäna p.g.a. av all invandrad brottslighet. Höjden av hyckleriet är attt man klagar över att "gravfriden" stördes. Detta är rent nonsens. De enda som störde gravfriden var svenska Sjöfartsverket när de hällde tusentals ton makadam och stora stenar runt vraket för stt stävja havsbottnen. Detta var 1996 en förberedelse för betongövertäckningen som krävde en stabilare miljö under vattnet. Följden blev att flera lik runt Estonia lossnade och spolades i Estnisk land vid öarna Dagö och Ösel. Snacka om att störa gravfriden! Aktionen misslyckades även såtillvida att betongövertäckningen sedan aldrig ägde rum. Göran Persson (S) var också emot det, inte bara de anhöriga.

När jag gjorde en polisanmälan mot svenska isbrytaren Ale som störde Jutta Rabes första dykningar i juni 1995 och äventyrade dykarnas liv, strax innan den kriminella dykförbudslagen trädde i kraft, så gjorde den svenska polisen ingenting. Inte heller när jag gjorde en polisanmälan efter Jutta Rabes sprängbevis. Men nu ska polisen titta om svenskar skulle kunna åtalas, som finska spioner påstår har säkrat bevis på med olagliga metoder. Fy, vilket kriminellt dubbelspel. Staten gör allt för att skydda Estonias massmördare och förföljer alla som vill att sanningen bärgas också.

Lyssna på Ole Dammegårds och min, Henning Wittes, intervju idag om Estonia-läget:

https://soundcloud.com/ulf-bittner/intervjusamtal-om-att-estonia-sanningen-ska-fram-20190925

 

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.