Add Announcement Here

Centralbanken gör egna Euros

Centralbanken gör egna Euros

De t är en riktig skräll att den Irländska Centralbanken blankt struntar i EMU regelverket som förbjuder medlemsländerna att göra sina egna Euros. Tanken är att detta styrs centralt från den Europeiska Centralbanken (ECB) i Frankfurt, där en fransman härskar enväldigt. Utan möjligheten för länderna att deras centralbank skaffar fram egna Euros själv finns det en risk att staten kan gå i konkurs. Därför var det djärvt av Irland att nu kringgå reglerna och rädde sig. ECB har tydligen tolererat detta sätt.

Henning
useravatar
Offline
5 Inlägg
Användarinformation i inlägg
Administratören tillåter inte anonyma inlägg

Re: Centralbanken gör egna Euros

Om det gick skulle jag ställa mig upp här och ropa HURRA för Irland! För det krävs mod att gå emot den Europeiska Centralbanken och dess anonyma ägare. För en privatperson kan det vara svårt att förstå hur känsligt detta beslut som Irlands regering tagit, men jag ser det som om en privatperson, som t ex mig själv, skulle ställa mig upp mot någon maffiaboss eller liknande.
Därför tycker jag att det är modigt och framförallt bra för Irland som nation.

Det skulle se minst sagt märkligt ut om ECB, eller EU själva, i efterhand skulle bestraffa Irland på något sätt, för då försvinner förmodligen den sista resten av deras hyckleri om total demokrati och öppenhet!

Stig
useravatar
Offline
1 Inlägg
Användarinformation i inlägg
Administratören tillåter inte anonyma inlägg