Mona Sahlin ljög också om M/S Estonia

2016-05-07 19:18

Mona Sahlin fick i Göran Perssons regering ansvaret för bl. a. M/S Estonia frågan. Förmodligen gav Persson hennes denna uppgift, då han inte gillade henne. Positionen var högexplosiv för Mona Sahlin. Hon lovade på en Estonia-konferens under våren 2000 att hon skulle vilja gå de anhörigas krav till mötes, att öppna en nu utredning, om nya fakta kommer fram i Estonia-frågan.

källaJutta Rabes dykbild från en explosionsskada vid Estonias för; inget för Mona Sahlin att bry sig om

Sedan genomförde Spiegel-journalisten Jutta Rabe tillsammans med amerikanaren Gregg Bemis en spektakulär dykaktion mot Estonias vrak augusti 2000. De filmade bilder på skrovet, där bogvisiret låg emot, där metallen hade förstörts av en sprängladdning, vilket indikerade att bogvisiret hade sprängts av.

De nya sensationella bilderna publicerades och diskuterades i alla länder, men inte i Sverige, där gammelmedia censurerade med en brutal media-blockade.

Nu hade vi nya fakta i Estonia-härvan, men Mona Sahlin teg. Det blev naturligtvis ingen nu utredning.

Sedan kom Jutta Rabes och min fictionfilm om Estonia, Baltic Storm. Den mobbades i Sverige totalt av biograferna och alla TV-kanaler. Men försäljningen av mer än 20 000 dvd gjorde etablissemanget orolig. Då plötsligt bekvämade sig Mona Sahlin att ge uppdrag till Vinnova för en ny delutredning om Estonia, en ny studie om sjunkningsförloppet tillsammans med Chalmers.

Problemet med den studien var dock, att den blev riggat. Chalmers byggde in en hemlig ventil i modellskrovet som inte fanns i originalet, och öppnade den i smyg inför världspressen så att vatten kunde tränga in under bildäck, så att modellen av Estonia sjönk så som i verkligheten. Där hade Estonia dock ingen ventil i skrovet, men fått ett stort hål på styrbordssidan efter attentatet. Detta hål skulle mörkläggas av Chalmers och Mona Sahlin med alla medel.

Skönt att Sverige nu slipper Mona Sahlin. Hoppas för all tid!

Närmare om Sahlins och Chalmers Estonia-lögn på White TV:

Chalmers Estonia-ljuger för hela världen; svensk vetenskap en hora;

 

Du måste logga in för att kunna kommentera.