BBC ljög om Syriens skuld i Hula

Wednesday, 30 May 2012 09:49

" BBC publicerade en bild tagen 2003 i Irak för att illustrera helgens massaker i Syrien. Fotografen Marco Di Lauro riktar nu skarp kritik mot BBC för att de inte kontrollerar sina källor.

Bilden visar ett irakiskt barn som hoppar över liksäckar med skelett som hittades i en öken söder om Bagdad. Den togs den 27 mars 2003 av fotografen Marco di Lauro som säger att han nästan föll av sin stol när han såg att brittiska BBC publicerat den på nyhetssajtens förstasida, skriver The Telegraph. [1]

I bildtexten stod det att bilden hade skickats av en aktivist och att den inte kunde verifieras, men att den "tros visa barnkroppar i Hula som väntar på att begravas".

– Vad jag är verkligt förvånad över är att en nyhetsapparat som BBC inte kollar källorna och är villiga att publicera vilken bild som helst, skickad av vem som helst: aktivist, medborgare, journalist eller vad som helst, säger Marco Di Lauro till The Telegraph.

BBC har nu tagit bort bilden från hemsidan." skriver DN.se den 28 maj 2012.

Marco Di Lauros bild tagen 27 mars 2003 som bevis på en massaker som USA vållade på civilbefolkningen i Irak

BBC och The Telegraph säger att bilden togs av misstag. Detta är föga trovärdigt. BBC är ett mycket oseriöst medium, vilket jag själv fick lida under 1999 när jag försökte sprida bombbilderna från M/S Estonia och BBC Radio förlöjligade mig istället för att rapportera seriöst om bombbevisen på Estonia.

Bildleverantörernas Förening reagerade också surt på BBC:s övertramp. Man hade inte ens frågat den italienske fotografen Marco Di Lauro om lov.

Teheran Times tog också upp ämnet med hänvisning till Alex Jones som källa, som hänvisar just nu till en liknande skandal från brittiska The Guardian.

Läs gärna Vaken.se inslaget om osäkerheten, vem som ligger bakom massakern i Hula. Jag misstänker västliga Rothschildkrafter att ligga bakom, då Syriens centralbank är en av de få som inter lyder under centralbankernas centralbank BIS i Basel, det vill säga Rothschilds piska.

 

 

You must be logged in to comment.