Cecilia Uddén skam för Sveriges Radio, ljuger om Syrien

2017-04-23 20:24

Journalisten Cecilia Uddén från Sveriges Radio har sedan länge utmärkt sig genom att ljuga om läget i Syrien och därmed krigshetsat och stött ISIS-terroristerna. Om hon och hennes ljugande kollegor hade berättat sanningen, att terroristerna som invaderat Syrien sedan 2011 är skapade och under kontroll av Mossad, CIA och MI6, alltså Västvärlden, hade det varit fred i Syrien för länge sedan.

Som tidigare sagt ger viceordföranden i SWEDHR (Swedish Doctors for Human Rights), Anders Romelsjö, alltid den bästa lägesrapporten från Syrienkonflikten i Sverige:

Brev till Cecilia Udden, Sveriges Radio, och Erik Helmersson och andra DN-journalister

Kommentaren av Kerstin Stigsson:
”Jag hörde idag den 19 april på morgonekot där Cecilia Uddén hade gjort ett mycket gripande reportage om en far som hade förlorat hela familjen inklusive ett par tvillingar. Därefter anklagade hon att Assad var ansvarig att ha dödat alla barnen i den kemiska attacken och kallade honom för en mördare
Alla journalister har tydligen inga kunskaper om krigsbrott och kriminella handlingar. I det här reportaget var hon som en mobb och pekade fingret åt Assad. Som en gammaldags häng domare i vilda western – ”Ingen utredning eller rättegång behövs! Här har vi den skyldige! Häng honom högt!”

Vad hände egentligen med att en människa alltid skall betraktas som oskyldig tills en utredning av brottet och när en rättegång har förklarat honom/henne som skyldig?
Jag och troligen alla som läser den här bloggen är lekmän i den här konflikten. Vi vet faktiskt inte vem som har rätt om vad som hände när det gällde den kemiska attacken.
Den har kanske inte ägt rum. Eller så gjorde den det och en fabrik med kemvapen träffades av en bomb. Eller att Assad skulle vara den skyldige. Det är därför jag och alla för fred vill ha en utredning för att fastställa vem eller vilka som är skyldiga, och därefter straffa dom eller den som är skyldig till attacken – om det nu var en attack. Men varken Sveriges regering, USA eller hela journalistkåren har krävt att en utredning ska ske. Om USA, Sveriges regering och svenska journalister strävar efter demokrati så kan de inte ta lagen i egna händer. Vad var det egentligen vi slogs på 60- och 70- talet? Jo, alla människor är lika inför lagen.

Men varför har Cecilia Uddén inte intervjuat föräldrar till alla dom barn som dödades i bussattacken för några dagar sedan? De har säkert lika många tårar som den här fadern.
Men det var ‘fel’ offer och ‘fel’ förövare – och därför är det inte värt några tårar från Uddén och Sveriges Radio. Det är så här det har gått politik i hur och vad som sänds i SR. Lyssnarna ska helst glömma bort bussattacken och minnas den kemiska attacken.”

Anders Romelsjö skriver till Cecilia Uddén:

Du rapporterar inte korrekt då du inte nämner att det inte finns några belägg presenterad för att Syrien orsakat gasincidenten. Och att Syrien anmält detta till FN:s OCPW med anhållan om utredning av gasincidensen som Syrien och Assad alltså anser ha skett.

Läs mer här

och det här hos ofria Fria Tider:

Svensk läkargrupp: Syriens regering inte bakom gasattack

Det är inte Syriens regering som använder kemiska vapen mot civila. Det hävdar läkargruppen Swedish Doctors for Human Rights, skriver TT i en kort artikel. Men Dagens Nyheter försöker underminera läkargruppens trovärdighet – samtidigt som man själv använt gruppens grundare som källa.

Mer om det på WTV:

Solklart att Syrien inte är ansvarigt för giftgasattackerna;

Trump massmördare, tappat makten och svikit sina vallöften;
 

Du måste logga in för att kunna kommentera.