USA-kontrollerade Honduras mördade 51.000 honduraner under de senaste nio åren

Sunday, 02 June 2019 13:49

Anders Romelsjö har ett mycket viktigt och förtryckt inslag på sin blogg Globalpolitics.se:

USA:s skyddsling Honduras registrerar sin 25:e massaker 2019. Vem bryr sig egentligen?

"Det är sällan något har publicerats här om Honduras, USA:s skyddsling. Efter den 29 juni 2009, då den av USA stödda statskuppen mot den valde presidenten Zelaya genomfördes, har hela samhällslivet på alla nivåer militariserats. Och enligt landets officielle Kommissionär för de Mänskliga Rättigheterna, Roberto Herrera, har inte mindre än 51.000 honduraner mördats mellan åren 2010-2018! Och det är den honduranska statens officielle representant som lämnar dessa uppgifter.här Nu en aktuell rapport av Dick Emanuelsson som bor i huvudstaden med sin hustru.  .....

källa

Massakern ägde rum i staden La Esperanza, i lenkaindianernas centrum i länet Intibuca, samma stad och län där den mördade revolutionären och lenkaledaren Berta Caceres levde och gick döden till mötes för sitt motstånd mot kraftverksbygget Aguasarca, vid Rio Blanco.

Mördarna utgjordes av en kombinerad grupp av aktiva och f.d. officerare från armén och den militära underrättelsetjänsten samt inhyrda professionella mördare, sammanlagt åtta personer. Den miljöansvarige i kraftverkskonsortiet ingick också i gruppen och dömdes tidigare i år till fängelse. Vd:n, som också har sin bakgrund i armén, med utbildning på USAs akademi för latinamerikanska officerare, School of America sitter för närvarande fängslad i väntan på rättegång.

.......

Trots att det genomförs en massaker varje vecka i Honduras föranleder det aldrig till att USA-ambassaden eller att Luis Almagro, OAS’ generalsekreterare utlyser en extra session eller gör ett skarpt uttalande mot den regim som utpekas som en del av och en bricka i de colombianska och mexikanska koka-kartellerna. Presidentens bror sitter fängslad och hotas av tre livstidsstraff i USA. Den förre presidentens son dömdes i september 2018 till 25 års fängelse för sitt medlemskap i en av kartellerna. ...

Israelisk militärbas i Honduras

Men i presidentpalatset i Tegucigalpa är man trygga, trots att blodet färgar den lilla centralamerikanska nationens jord röd. USAs tre militärbaser och colombianska militära och säkerhetsrådgivare ska nu förstärkas med ytterligare en utländsk militärbas som ska fyllas med 1000 israeliska militärer."

Det är känt sedan länge att CIA och Mossad hovar in de pengar som pressas fram inom narkotikabrottsligheten i Väst. Detta kom fram i samband med knäckandet av Medellinkartellen.

Det värsta som kan hända ett land är att hamna under amerikansk kontroll!

 

 

You must be logged in to comment.