Får migranter själva välja land i Europa? Risk att EU:s regeringschefer beslutar så 29 juni 2018

Tuesday, 19 June 2018 21:44

Tyska alternativmedia är idag fyllda med rädsla att både förbundskansler (regeringschefen i Tyskland) Angela Merkel (CDU) och inrikesminister Horst Seehofer (CSU) vill föra tyskarna bakom ljuset den 29 juni 2018 under EU-rådets toppmöte i Bryssel. De har flyttat sina gräl om invandringspolitiken och därmed risken för att Merkels politiska karriär tar slut, genom att hänvisa till ett möjligt enande inom EU.

Med detta skulle det kunna menas en ny Dublin-IV förordning, som redan har godkännts av EU-parlamentets utskott för innre angelägenheter. Där kommer en valmöjlighet för migranter spela en central roll. Har de nyanlända migranterna redan släkt i ett EU-land, t.ex. föräldrar, barn eller syskon så får de välja just detta land. (Om syskon får vara med och vilka bevis som krävs är väldigt omtvistat, se det tyska dokumentet här på sid. 23 och 24). Man talar om s.k. ankarepersoner som redan lyckats nästla in sig i ett EU-land. De flesta som kom under migrationstsunamin 2015/16 hade som bekant inga asylskäl, för att inte tala om hela IS-armén som redan smugglats in i EU, i synnerhet Belgien, Tyskland och Sverige.

Det skall räcka med att migranten bara påstår att ha en ankareperson i ett land och vips så blir detta land ansvarigt.

"Parlamentets förslag innebär att de flesta ska spridas ut där de har anknytning eller genom en omfördelningsmekanism, oberoende av var de rest in eller var de lämnat in asylansökan. Rådet har ännu inte kunnat enas om en ståndpunkt, då flera länder vägrar delta i en obligatorisk omfördelning." skriver Flyktinggruppernas Riksråd.

Det säger sig självt att Tyskland och Sverige då kommer att belastas hårdast eftersom dit valde de flesta att gå, trots att det var och är olagligt enligt Dublin-III förordningen. Där finns alltså flest ankareperoner.

När Dublin-III rivs på det här sättet, kan Sverige inte längre hänvisa migranter tillbaka till det första EU-landet de kom in i EU. Inrikesminister Seehofer ville också kunna göra så trots Merkels rättsvidriga praxis att släppa in alla till Tyskland som vill.

Många av de EU-regeringschefer som vill bli av med migrationen i sina egna länder skulle kunna ha ett incitament att rösta för den nya Dublin-IV förordningen då de vet att Sverige och Tyskland måste dra huvudlasset, som hittills, ifall migranterna får välja själva.

Varför slår inte SD larm om det här utan bara Populisterna? Se mer under www.populisterna.se

Se även på WTV:

Mind control triggar invandringstsunamin som migrationskrig:

 

 

You must be logged in to comment.