Volodymyr Zelenskyj är det värsta som Ukraina har råkat ut för, slaktar sina landsmän genom vägra fred

Wednesday, 29 June 2022 09:44

Global Politics kom med bra schweizisk kritik mot Ukrainas president:

Dr Volodymyr & Mr Zelensky: den ukrainska presidentens mörka sida

 

"Andra aktivister, bloggare och människorättsförsvarare arresteras och torteras, som journalisten Yan Taksyur, aktivisten Elena Brezhnaya, MMA-boxaren Maxim Ryndovskiy eller advokaten Elena Viacheslavova, vars far brändes till döds i pogromen den 2 maj 2014, i fackföreningarnas hus i Odessa.

För att komplettera denna lista bör vi nämna de män och kvinnor som kläddes av nakna och piskades offentligt av nationalisterna på Kievs gator, de ryska fångarna som misshandlades och sköts i benen innan de avrättades, soldaten vars öga genomborrades innan han dödades, medlemmarna i den georgiska legionen, som avrättade ryska fångar i en by nära Kiev, samtidigt som deras ledare skryter med att han aldrig tar fångar. På kanalen Ukraina 24 var det chefen för arméns sjukvårdstjänst som sa att han hade gett order om att ”kastrera alla ryska män, eftersom de är undermänniskor och värre än kackerlackor”. Slutligen använder Ukraina i stor utsträckning ansiktsigenkänningsteknik från företaget Clearview, för att identifiera döda ryssar och sända ut deras bilder på ryska sociala nätverk och förlöjliga dem…"

Guy Mettan, en klok och modig Schweizare

"Zelenskys talang för dubbelspel kom att visa sig så snart han blivit vald. Vi påminner om att han valdes med 73,2 procent av rösterna och lovade att sätta stopp för korruptionen, leda Ukraina på framstegens och civilisationens väg och framför allt skapa fred med det rysktalande Donbass. Så snart han blivit vald svek han alla sina löften med en sådan olämplig entusiasm, att hans popularitetssiffror sjönk till 23 procent i januari 2022, till den grad att han överträffades av sina två huvudmotståndare.

För att tillfredsställa sina oligarksponsorer lanserar den nyvalde presidenten från och med maj 2019 ett omfattande program för privatisering av mark, vilket omfattar 40 miljoner hektar god jordbruksmark, under förevändning att moratoriet för markförsäljning skulle ha kostat landets BNP miljarder dollar. I kölvattnet av de program för ”avkommunisering” (att privatisera eller avlägsna allt inflytande av kommunism, ö.a.) och ”avrussifiering” som inletts sedan den USA-vänliga kuppen i februari 2014, inleder han en omfattande operation för privatisering av statliga tillgångar, finanspolitisk åtstramning, avreglering av arbetsrätten och avveckling av fackföreningar, vilket gör majoriteten av ukrainarna arga, dessa som inte hade förstått vad deras kandidat menade med ”framsteg”, ”västerländsk anpassning” och ”normalisering” av den ukrainska ekonomin. I ett land som år 2020 hade en inkomst per capita på 3 726 dollar mot 10 126 dollar för den ryska motståndaren, samtidigt som Ukrainas genomsnittliga inkomst 1991 översteg Rysslands, är jämförelsen inte smickrande. Och det är förståeligt att ukrainarna inte applåderade denna femtielfte nyliberala reform.

När det gäller marschen mot civilisationen kommer den att ta formen av ytterligare ett dekret som den 19 maj 2021 säkerställer det ukrainska språkets dominans och förbjuder ryskan från alla delar av det offentliga livet, förvaltningar, skolor och företag, till nationalisternas stora belåtenhet och den rysktalande befolkningens förvåning, i landets sydöstra delar.

 

EN SPONSOR PÅ RYMMEN

 

Korruptionsstatistiken är inte bättre. År 2015 uppskattade The Guardian att Ukraina var det mest korrupta landet i Europa. År 2021 rankade Transparency International, en västerländsk icke-statlig organisation med säte i Berlin, Ukraina på 122:a plats i världen när det gäller korruption, nära det föraktade Ryssland (136:e plats). Inte lysande för ett land som utger sig för att vara en förebild för dygd inför ryska barbarer. Korruptionen finns överallt, i ministerier, förvaltningar, offentliga företag, parlamentet, polisen och till och med i Högsta domstolen för korruptionsbekämpning, enligt Kyiv Post! Det är inte ovanligt att se domare köra runt i Porsche, konstaterar tidningarna.

Zelenskijs huvudsponsor, Ihor Kolomoïsky, som bor i Genève, där han har lyxiga kontor med utsikt över hamnen, är inte den minsta av dessa oligarker som drar nytta av den rådande korruptionen: den 5 mars 2021 meddelade Anthony Blinken, som troligen inte hade något val, att utrikesdepartementet hade fryst hans tillgångar och förbjudit honom att resa in i Förenta staterna på grund av ”inblandning i betydande korruption”. Det är sant att Kolomojskij anklagades för att ha förskingrat 5,5 miljarder dollar från den statliga Privatbanken. Av en slump var den gode Ihor också huvudägare i oljeholdingbolaget Burisma, som anställde Joe Bidens son Hunter för en blygsam ersättning på 50 000 dollar i månaden och som nu utreds av åklagaren i Delaware. En klok försiktighetsåtgärd: Kolomoisky, som har blivit persona non grata i Israel och, enligt vissa vittnen, är flykting i Georgien, kommer troligen inte att framträda i vittnesbåset.

Detta är samma Kolomoïsky, som var en nyckelperson i Ukrainas framsteg, och som skapade Zelenskys hela karriär som skådespelare och som är inblandad i Pandora Papers-affären, som avslöjades av pressen i oktober 2021. Dessa papper avslöjade att TV-kanalen 1+1, som tillhör den hetlevrade oligarken, sedan 2012 hade betalat inte mindre än 40 miljoner dollar till sin stjärna Zelenskij och att den senare, strax innan han valdes till president och med hjälp av sina närmaste vakter i Kryvyi Rih – de två bröderna Shefir, av vilka den ena är författaren till Zelenskijs manus och den andra chef för den statliga säkerhetstjänsten, samt producenten och ägaren av deras gemensamma produktionsbolag Kvartal 95 – förtänksamt nog hade överfört betydande summor till offshore-konton som öppnats i hans frus namn, samtidigt som han hade förvärvat tre oredovisade lägenheter i London för en summa på 7,5 miljoner dollar.

Denna smak för för icke-proletär komfort hos ”folkets tjänare” (det är namnet på hans tv-serie och hans politiska parti) bekräftas av ett foto som kortvarigt dök upp på sociala nätverk och omedelbart raderades av faktagranskare som är emot komplotten, och som visade hur han tog det lugnt i ett tropiskt palats för några tiotusentals dollar per natt, när han egentligen skulle tillbringa vintersemestern i en anspråkslös skidort i Karpaterna.

Konsten att skatteoptimera och det ihärdiga umgänget med kontroversiella oligarker talar inte för ett ovillkorligt presidentengagemang för att bekämpa korruptionen. Inte heller det faktum att han försökte avsätta den besvärliga ordföranden för författningsdomstolen, Oleksandr Tupytskyi, och utnämnde honom till premiärminister efter det att hans föregångare, Oleksyi Gontjaruk, lämnat sitt ämbete på grund av en skandal, en okänd man vid namn Denys Chmynal, men som hade den förtjänsten att han drev en av fabrikerna för landets rikaste man, Rinat Akhmetov, ägare till den berömda Azovstal-fabriken, den sista tillflyktsorten för de hjältemodiga frihetskämparna i Azovbataljonen. Krigare som hade tatueringar på sina armar, halsar, ryggar eller bröst, som förhärligade Wolfsangel från SS Das Reich-divisionen, fraser från Adolf Hitler eller hakkors, som man kan se på de oräkneliga videoklipp som ryssarna släppte efter att de hade kapitulerat.

 

AZOVBATALJONERNAS GISSLAN

 

Den flamboyanta Volodymyrs närmande till de mest extrema företrädarna för den ukrainska nationalistiska högern är inte den minsta av Mr. Zelenskys konstigheter. Denna komplikation förnekades omedelbart med största virulens av den västerländska pressen, som bedömde den som skandalös på grund av presidentens plötsligt återupptäckta judiska ursprung. Hur skulle en judisk president kunna sympatisera med nynazister, som framställs som en liten minoritet av utomstående? Man bör inte understöja Vladimir Putins ”avnazifiering”.

 

Och ändå är fakta envisa och långt ifrån triviala.

 

Det är säkert att Zelensky personligen aldrig har stått nära nynazistisk ideologi eller ens den ukrainska nationalistiska extremhögern. Hans judiska härstamning, även om den är relativt avlägsen och aldrig hävdades före februari 2022, utesluter uppenbarligen all antisemitism från hans sida. Detta närmande avslöjar därför inte något släktskap utan är en fråga om banalt raison d’état (statsintresse, ö.a.) och en välförståelig blandning av pragmatism och instinkt för fysisk och politisk överlevnad.

Man måste gå tillbaka till oktober 2019 för att förstå karaktären på relationen mellan Zelensky och extremhögern. Och man måste förstå att dessa högerextrema formationer, även om de bara uppgår till 2 procent av väljarkåren, ändå representerar nästan en miljon, mycket motiverade och välorganiserade människor, som är spridda över många grupperingar och rörelser, av vilka Azovregementet (medgrundat och finansierat så tidigt som 2014 av Kolomojskij, återigen han!) bara är det mest kända. Till detta måste man lägga organisationerna Aïdar, Dnipro, Safari, Svoboda, Pravy Sektor, C14 och National Corps, för att vara komplett.

.......

Vad som däremot inte betvivlas är den ukrainska regimens alltmer auktoritära, till och med kriminella, utövande av makten. Så mycket att vissa fanatiker borde tänka två gånger innan de nominerar sin idol till Nobels fredspris. Medan medierna tittar åt andra hållet pågår en verklig kampanj av hotelser, kidnappningar och avrättningar mot lokala och nationella folkvalda, som misstänks vara ryska agenter eller ha samröre med fienden, eftersom de vill undvika en upptrappning av konflikten.

 

”En förrädare mindre i Ukraina! Han hittades mördad och ställdes inför rätta av folkets domstol!”. Så meddelade inrikesministerns rådgivare Anton Gerasjenko på sitt Telegramkonto mordet på Volodymyr Strok, borgmästare och tidigare deputerad i den lilla staden Kremnina. Misstänkt för att ha samarbetat med ryssarna kidnappades han och torterades innan han avrättades. Den 7 mars dödades borgmästaren i Gostomel eftersom han hade försökt förhandla fram en humanitär korridor med den ryska militären. Den 24 mars bad borgmästaren i Kupyansk Zelensky att släppa sin dotter, som hade kidnappats av SBU-agenter. Samtidigt hittades en av de ukrainska förhandlarna död efter att ha anklagats för förräderi av nationalistiska medier. Inte mindre än elva borgmästare har hittills rapporterats försvunna, även i regioner som aldrig ockuperats av ryssarna …

FÖRBJUDNA OPPOSITIONSPARTIER

 

Men förtrycket slutar inte där. Det drabbade de kritiska medierna, som alla stängdes, och oppositionspartierna, som alla upplöstes.

I februari 2021 stängde Zelensky tre oppositionskanaler som ansågs vara proryska och som förmodades ägas av oligarken Viktor Medvedchuk, NewsOne, Zik och 112 Ukraina. Utrikesdepartementet hyllar denna attack mot pressfriheten och förklarar att USA stöder Ukrainas ansträngningar att motverka Rysslands illvilliga inflytande…”. I januari 2022, en månad före kriget, stängdes Nash ner. När kriget började gick regimen på jakt efter vänsterjournalister, bloggare och kommentatorer. I början av april drabbades även två högerkanaler. Kanal 5 och Pryamiy. Ett presidentdekret tvingar alla kanaler att sända med en enda röst, regeringsvänlig förstås. Nyligen utvidgades häxjakten till och med till landets mest populära kritiska bloggare, Ukrainas Navalny, Anatoliy Shariy, som arresterades den 4 maj av de spanska myndigheterna på begäran av den ukrainska politiska polisen. Attacker mot pressen som minst motsvarar de som autokraten Putin genomför, men som aldrig omtalats i västerländska medier…

Utrensningen var ännu värre för de politiska partierna. Den decimerade Zelenskijs främsta motståndare. Våren 2021 plundrades hemmet till den främsta motståndaren, Medvedtjuk, som sägs stå Putin nära, och ägaren sattes i husarrest. Den 12 april tvångsinternerades den deputerade oligarken på en hemlig plats, var synligt drogad, berövades besök innan han visades upp i TV och erbjöds i utbyte mot att Azovstalförsvararna släpptes, i strid med alla Genèvekonventioner. Hans advokater, som hotades, fick avstå från att försvara honom, till förmån för någon som stod tjänsteenheterna nära."

Se även hos Anders Romelsjö:

Köpcentrumet ännu en Zelensky-lögn. Och Vita huset säger att Ukraina måste ge upp territorium

Och

Sedan 2014 tränade och beväpnade NATO den ukrainska armén för krig mot Ryssland:

https://www.globalpolitics.se/och-dar-slappte-stoltenberg-katten-ur-sacken/

Ukrainas militär mördar ukrainska barn på löpande band:

 

Sverige skickar kulsprutor och pansarskott till Ukraina

 

Alla som hjälper den ukrainska massmördarregimen, främst med vapen, pengar eller journalistiska lögn har mycket blod på sina händer!

 

Se även på WTV:

Upd 19.6.Rasist-regimen i Ukraina mördar tusentals civila landsmän i Donbass med hundratals raketer varje dag!;

Ukrainas Nazi-regim visar foton på mördade ukrainska oppositionsploitiker efter grym tortyr och fulmedia tiger;

Zelenskyj har en mordlista mot journalister och andra obekväma, även barn på dödslistan;

SVT och Aftonbladet klipper bort bevis hur Azov-nazisterna tar mänskliga sköldar under Azov-stålverket;

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj är en massmördare och torterare, fyyyy! Viktig övertygande film;

Hög Ukrainsk militärdoktor Gennadiy Druzenko gav order att kastrera ryska krigsfångar då de är kackerlackor;

 

--
 

You must be logged in to comment.